22. 8. 2025   |   svátek má Bohuslav
 

Piškotová roláda - "Tiramisu"

Název Množství a jednotka
vejce 5 ks
cukr krupice 5 lžic
polohrubá mouka 5 lžic

náplň

Název Množství a jednotka
tvaroh 200 g
cukr mletý 2 lžíce
smetana 33% - (šlehačka) 200 g
ztužovač šlehačky 1 ks
studená voda 2 dl
Zobrazit všechny ingredience
Kuchyně: česká
Příprava: 45 min.
Vaření: 05 min.
Jarča



Postup
Do šlehače dáme vejce a cukr a šleháme 15 minut. Pak lehce vmícháme polohrubou mouku. Těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě 4 - 6 minut. Upečený piškot necháme vychladnout. Nerolujeme.
Uvaříme silnou kávu - 2 dl vody a 4 lžičky rozpustné kávy.
Smetanu vyšleháme se ztužovačem.
Kávu ochutíme rumem.
Do mísy dáme tvaroh a promícháme jej s cukrem. Lehce vmícháme ušlehanou šlehačku.
Části krému potřeme piškot. Piškoty namáčíme do kávy a klademe je na krém u okraje vedle sebe. Uděláme jednu otočku, opět dáme namáčené piškoty, otočka, piškoty a roládu dotočíme. Povrch potřeme zbylým krémem a posypeme kakaem.


 


RECEPTY

Krůtí stehno na divoko

Postup: Větší krůtí horní stehno i s kůží omyjeme, prošpikujeme proužky slaniny (nožem... zobrazit recept

RECEPTY

Pirohy plněné zelím a hříbky

Postup: Připravíme si těsto - mouku nasypeme do misky, doprostřed vklepneme vajíčka,... zobrazit recept

RECEPTY

Smažený kapr

Postup: Kapra naporcujeme na řízky, osolíme, potřeme utřeným česnekem a necháme alespoň... zobrazit recept

RECEPTY

Kapří hranolky

Postup: Kapra omyjeme, osušíme, nasolíme, potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme... zobrazit recept

RECEPTY

Slovenská cibulová polévka

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky. Do hrnce dáme máslo a na něm cibuli dozlatova... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...