3. 5. 2025   |   svátek má Alexej
 

Piškotová roláda - "Tiramisu"

Název Množství a jednotka
vejce 5 ks
cukr krupice 5 lžic
polohrubá mouka 5 lžic

náplň

Název Množství a jednotka
tvaroh 200 g
cukr mletý 2 lžíce
smetana 33% - (šlehačka) 200 g
ztužovač šlehačky 1 ks
studená voda 2 dl
Zobrazit všechny ingredience
Kuchyně: česká
Příprava: 45 min.
Vaření: 05 min.
Jarča



Postup
Do šlehače dáme vejce a cukr a šleháme 15 minut. Pak lehce vmícháme polohrubou mouku. Těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě 4 - 6 minut. Upečený piškot necháme vychladnout. Nerolujeme.
Uvaříme silnou kávu - 2 dl vody a 4 lžičky rozpustné kávy.
Smetanu vyšleháme se ztužovačem.
Kávu ochutíme rumem.
Do mísy dáme tvaroh a promícháme jej s cukrem. Lehce vmícháme ušlehanou šlehačku.
Části krému potřeme piškot. Piškoty namáčíme do kávy a klademe je na krém u okraje vedle sebe. Uděláme jednu otočku, opět dáme namáčené piškoty, otočka, piškoty a roládu dotočíme. Povrch potřeme zbylým krémem a posypeme kakaem.


 


RECEPTY

Nakládané okurky - domácí nálev

Postup: Nejprve si umyjeme a vyvaříme sklenice a víčka, do kterých budeme okurky... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový džem

Postup: Nejprve si nachystáme skleničky - vyvaříme skleničky i víčka, nebo to za nás... zobrazit recept

RECEPTY

Guláš ze srdíček a jater

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme dozlatova na oleji a másle. Než cibule... zobrazit recept

RECEPTY

Hrachovka - s celým hrachem

Postup: SurovinyPředvařený hráchmouka a sádlo (příp. jiný tuk) na jíšku1 stroužek... zobrazit recept

RECEPTY

Thajská polévka Tom Yam

Postup: Citronovou trávu naklepeme tupou stranou nože a necháme vcelku. V hrnci dáme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

U Coufalů

Jsme známí hlavně stálou nabídkou tvarůžkových specialit. Naše restaurace je...